Biografi

Jag vill nog påstå att min musikaliska bana började när jag som 4 åring följde med mormor till bingohallen.
I pauserna envisades jag med att få underhålla pensionärerna. Min repertoar var inte lika omfattande som idag utan innehöll endast en sång: Här kommer Pippi Långstrump.

Den sjöng jag om och om igen tills det var dags för en ny bingorunda.

Under högstadietiden växte intresset för teater och sång.
Vi hade både teatergrupp och kör på skolan, och jag var givetvis med i båda.

När det så var dags att välja gymnasieprogram fanns det bara ett alternativ för mig…
Estetiska programmet med teaterinriktning – Here I come!

På Olympiaskolans estetiska program i Helsingborg fick jag så grunderna till allt det jag arbetar med idag – Sång, dans och teater.

Efter gymnasiet provade jag att jobba ”bakom scenen” i ca 2 år. Då som handledare på Aktörerna i Helsingborg. Jag var med i det kreativa teamet som satte upp teaterföreställningar tillsammans med arbetslösa ungdomar och äldre. Ett otroligt givande och lärorikt arbete men det fick mig att inse hur mycket jag saknade och längtade till scenen…

Sommaren 1999 öppnades dörrarna för den framtid jag befinner mig mitt i idag…

Jag fick jobb hos Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg!
Förvisso bakom scenen även här, som påkläderska och programflicka men jag var där! Jag fick se hur livet som professionell artist såg ut och jag älskade det!!!

Vid millenniumskiftet 1999 engagerade Eva Rydberg mig som körtjej och dansare i Jul-/Nyårsshowen ”Millebravo” på Sundspärlan i Helsingborg. Artisterna som stod vid rodret var Danne Stråhed, Adde Malmberg och Lena Pålsson. Vid pianot i showen satt dessutom en man som kom att bli en väldigt viktig person i mitt liv. Magnus Rosengren, som idag är min man. Vi blev ett par det året och gifte oss 10 år senare.

Sommaren 2000 blev det Fredriksdalsteatern igen. Denna gången PÅ scenen i föreställningen ”Arnbergs korsettfabrik”.

”Pappa Arlövsrevy”, Kent Nilsson kom jag i kontakt med genom min man Magnus som var kapellmästare i Arlövsrevyn. 2002 gjorde jag debut på den lilla charmiga scenen på Arlövs teater och i många år har jag tillhört inventarierna där skulle man kunna säga.

2024 spelade jag min 19:e föreställning på revyscenen i Arlöv.

Förutom revyer, sommarteater och krogshower har jag medverkat i en del musikaler och mängder av allsångskvällar runt om i södra Sverige.

Att få sjunga och förmedla texter och glädje är det absolut viktigaste för mig!